SIKÇA SORULAN SORULAR


  • Sağlık Turizminde Türkiye’nin yeri?
  • Türkiye’de Sağlık sistemi nasıldır?
  • Sağlık Turizmi risklimidir?
  • Vize işlemleri nasıl yapılır?
  • Uçak bileti alımı?
  • Otel rezervasyonu nasıl?
  • ATM’ler, seyahat çekleri ve kredi kartları?
  • Türkiye de çalışma saatleri?
  • Türkiye’de elektrik şebekesi gerilimi?
  • Türkiye’de tedavimi nasıl organize edebilirim?
  • Bir akraba ile seyahat etmek istiyorum. Mümkün mü?
  • Dil veya çeviri sorunlarım olacak mı?
  • Klinikte tedavi ücreti değişebilir mi?
  • Tedavi süreci bittikten sonra ne yapmalıyım?
  • Sizinle paylaştığım bilgileri kim görüyor?
Sağlık Turizminde Türkiye’nin yeri?

Dünya’da kendi ülkesi dışında başka bir ülkeyi sağlık amaçlı ziyaret eden kişi sayısı her geçen gün artmaktadır. Türkiye Sağlık Turizmi alanında popüler bir ülke haline gelmiştir. Gerek coğrafi yapısı, iklimi ve kaliteli sağlık hizmetleri ile pek çok ülke vatandaşının dikkatini çekmektedir.

Dünya’da JCI (Joint Commission International) uygunluk belgesine sahip yaklaşık 200 Hastaneden 60 adedi Türkiye’de bulunmaktadır. Türkiye geleneksel tıp dışında termal turizm açısından da yüksek değerde kaynak ve kaplıcalara sahiptir.

Türkiye’de Sağlık sistemi nasıldır?

Türkiye’de gerek Devlete ait gerekse Özel Hastaneler ve Klinikler Sağlık Bakanlığı denetiminde hizmet vermektedir. Firmamız sizlere devlet güvencesi altında hizmet vermektedir.

Sağlık Turizmi risklimidir?

Sağlık seyahatleri diğer seyahatlerimizin içerdiği riskleri barındırmaktadır. Hastalığınızın risk gurubuna göre yaşadığınız yerdeki doktorların seyahat edebileceğinizi ifade etmesi, göndermiş olduğunuz tetkik sonuçlarına göre doktorlarımız tarafından yapılacak ön değerlendirme sonucunda seyahatinize onay vermemiz halinde, sizleri tedavi göreceğiniz merkeze yönlendireceğiz.

Vize işlemleri nasıl yapılır?

Türkiye’de tedavi olmaya karar verdiğiniz andan itibaren, tedavi göreceğiniz sağlık kuruluşunca vize başvurusunda bulunabileceğiniz belge hazırlanarak gönderilecektir. Türkiye’ye gelirken pasaportunuzun en az 90 gün geçerliliği olduğundan emin olunuz. Geldiğiniz ülkeye bağlı olarak tek giriş ile 3 aya kadar turist olarak ülkemizde kalabilirsiniz. Ancak her ihtimale karşı http://www.mfa.gov.tr web sitesi sayfasına tıklayarak T.C. Dışişleri Bakanlığı portalından ülkeniz için geçerli vize koşullarını öğreniniz. Ayrıca ülkenizde bulunan Türk Konsolosluklarına da başvurabilirsiniz.

Uçak bileti alımı?

Tedaviniz için tarih belirlendiğinde onayınız doğrultusunda gerekli uçak biletleri firmamız tarafından temin edilebileceği gibi kentinizde uçak biletinizi alıp, uçuş bilgilerinizi bizimle paylaşabilirsiniz.

Otel rezervasyonu nasıl?

Otel rezervasyonunuz, tedavi sürecine karar vermeniz halinde bütçenize uygun olacak şekilde tedavi göreceğiniz tesise en yakın yerden yapılır.

ATM’ler, seyahat çekleri ve kredi kartları?

Türkiye’deki bankacılık sistemi iyi gelişmiştir. ATM kullanımı yaygındır. ATM’leri İngilizce dil seçeneği ile rahatlıkla kullanabilirsiniz. Seyahat çeklerini bankalarda, büyük otellerde ve döviz bürolarında nakde çevirebilirsiniz.

Türkiye de çalışma saatleri?

Türkiye’de resmi tatil günleri Cumartesi ve Pazar’dır. Ancak birçok özel kurum Cumartesi öğleye kadar çalışır. Alışveriş merkezleri hafta içi 10:00-22:00, hafta sonları 10:00-23:00 arasında açıktır. Müzeler pazartesi hariç her gün 09:00-17:00 arasında ziyarete açıktır. Eczaneler Pazar günleri hariç her gün 09:00-19:00 arasında çalışmaktadır. Bankalar hafta içi 09:00-17:00 arasında açıktır.

Türkiye’de elektrik şebekesi gerilimi?
Şebeke voltajı 220 volt ve 50 Hz’dir. Orta Avrupa soketi (iki uçlu) fişler
Türkiye’de tedavimi nasıl organize edebilirim?

Bizim ile paylaştığınız bilgiler ve belgeler doğrultusunda (evrak işleri, biletler, vizeler, sözleşmeler, sigorta, tercüman sağlanması, akrabalar için konaklama ve çok daha fazlası) biz sizin adınıza tüm ayarları yapıyoruz.

Bir akraba ile seyahat etmek istiyorum. Mümkün mü?

Tedaviniz sırasında yanınızda bir akrabanızın olması arzu edilir. Sevdiğiniz birinin manevi desteğinin iyileşmesini hızlandırdı ve tedavimizin başarısının sizin psikolojik rahatlığınıza bağlı olduğunu biliyoruz. Siz ve yakınlarınız için gerekli tüm düzenlemeleri yapıyoruz.

Dil veya çeviri sorunlarım olacak mı?
Dil sorunu yaşamamanız için Türkiye’deki tedaviniz boyunca size destek olacak bir tercüman sağlayacağız.
Klinikte tedavi ücreti değişebilir mi?

Sizin paylaşmış olduğunuz belge ve bilgiler doğrultusunda oluşturulacak tedavi fiyatlandırması çok değişiklik göstermez, belirtilen hastalık dışında başka tedavi gerektiren hastalıklar ayriyetten fiyatlandırılır.

Tedavi süreci bittikten sonra ne yapmalıyım?

Doktorunuz gerekli tüm tavsiyelerin bir listesini hazırlayacaktır. Hastalığınızın ciddiyetine göre olası tüm komplikasyonları önlemek için doktorunuzun tavsiyesi doğrultusunda Türkiye’de bir süre kalmanız tavsiye edilebilir.

Sizinle paylaştığım bilgileri kim görüyor?

Sizden alınan bilgiler üçüncü şahıslarla paylaşılmaz ve sadece tedavi olacağınız Hastane tarafından kullanılabilir.

ustto-siyah-zemin-logo

15 yıllık sektör tecrübemiz ile sizin ve ailenizin sağlığı için etkili ve güvenilir sağlık çözümleri sunuyor, doğru teşhis ve tedaviye ulaşmanıza yardımcı olmak için hizmet veriyoruz.

YENI-TURSAB-LOGOtr
hsgm-logo-2tr

Copyright by GRKM 2021. USTTO All rights reserved.